Om Mig


På denna blogg kommer man att kunna följa mitt liv och min viktnedgång.
Jag startar denna bloggen 21/6 2012.
Under några månader provar jag olika recept med lågkolhydratkost samtidigt som jag under sommaren "fuskar" med diverse sötsaker och onyttig mat, men bestämmer mig för att följa en kostplan fullt ut med lågkolhydratkost i början av Januari 2013,
så där började min viktresa (vågen visade då 117,3 kilo).

Min student 2007Jag har inte alltid varit överviktig. Det räcker att gå till 2007 då jag tog studenten.
Vad hände?? Ja du, bra fråga och det är jag inte säker på att jag kan svara på själv. Det var nog en blandning med otur, dålig självdisciplin, dåliga pojkvänner, bekvämlighet, dålig ekonomi.. osv..
 You name it...
Men i stället för att lägga ner energi för att fundera på varför jag är där jag är idag så lägger jag ner den energin på att göra någonting åt det!


Här är ett par andra bilder på mig från när jag var normalviktig.Vad fick mig då att bestämma mig?
Varför just nu? Varför inte när jag vägde 100 kg eller 90 kg eller redan vid 80 kg?
Vikten har aldrig riktigt bekymrat mig, jag har aldrig känt mig fet och jag har inte haft några besvär av övervikten, så som värk eller några sjukdommar. Ryggont har jag haft, men det hade jag redan innan jag gick upp i vikt så det kopplade jag inte till min viktuppgång.
Under 2012 började jag dock känna mig obekväm med min övervikt, jag började tycka att jag var fet och efter ett tag var jag trött på följande:
Jag började känna mig obekväm eftersom jag inte längre var så smidig som jag tidigare varit.
Jag ville inte köpa nya kläder fören jag gått ner i vikt eftersom det kändes som bortkastade pengar. Jag ville inte förlova mig eftersom ringen kommer bli för stor så fort jag går ner i vikt.
Jag ville inte gå till gymmet eftersom jag började känna mig stor och klumpig, och då var det inte kul att träna.
Jag vill kunna ha på mig snygga stövlar med klack, mina vader var för stora. osv...


Oavsett hur många som "tjatat" på mig tidigare eller som påpekat min vikt så fick det mig aldrig motiverad. Jag tror man måste hitta den motivationen själv. Ju mer tjat man hör desto mer anti blir man och då har man ingen lust alls. Och när man väl når den gränsen att man känner att det är dags att göra nått åt saken, då fungerar det helt enkelt!

Till sist, Varför har jag valt denna metod av viktminskning. Att ta bort nästan alla kolhydrater i min kost. För att jag tror på det, jag är säker på att det fungerar.
Och om nu de som säger att det inte är nyttigt att ta bort alla kolhydrater i kosten har rätt, att det inte är bra för kroppen, då säger jag, oavsett vilken metod jag väljer att gå ner i vikt så är det säkerligen bättre än att förbli överviktig!

Mitt nya Motto

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar