fredag 26 april 2013

Rödbetsallad


Ingredienser:
5 medelstora Rödbetor
1 dl Créme Fraiche
1 dl Majonäs
1/2 msk Dijonsenap
1/2 msk riven Pepparot på tub
Salt
 
Gör så här:
Koka rödbetorna så att är mjuka igenom - ca 25-40 minuter, i lättsaltat vatten.
Sila bort vattnet och låt rödbetorna svalna.
Blanda Créme Fraiche, Majonäs, senap och pepparot i en bunke.
Skala, skiva (ca 0,5 cm tjocka) och tärna betorn och häll ner kuberna i den övriga blandningen.
Salta efter smak och ställ i kylen.
Förvara i en tätslutande burk.

Om man önskar en mildare smak kan man utesluta senap och pepparot.
 
 
Det blev riktigt gott! Ett mycket bättre alternativ än den färdiga rödbetsalladen man kan köpa i butik med tillsatt socker.

Tack Matilda för ett bra recept!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar