måndag 15 oktober 2012

Kyckling i grönpepparsås




Denna rätten har jag sett i olika varianter på ett antal bloggar på senare tid. Jag testade att göra den och den blev snabbt en favorit hos sambon!
 
3-4 port
 
Bena ur en grillad kyckling
 
Koka upp i en kastrull:
1 msk smör
1 msk fransk senap
2 msk soya
1/2 msk grönpeppar (krossa den lite lätt)
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
 
Lägg köttet i en form. Häll såsen över köttet och låt stå över natten (om man har bråttom fungerar det med ett par timmar också eller direkt om man har jättebråttom).
 
Dagen efter (eller samma dag):
Värm i ugnen på 225 grader ca 20 minuter. känn efter så den blivit varm i mitten och servera sedan med ris eller en god sallad.


// Jeanette Mattsson @ Jeanettes Viktresa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar