lördag 12 januari 2013

Biffiga Burgare

 
 
4 burgare:
600g nötfärs
1 ägg
1 dl rapsolja
kryddor, tex vitlök eller chili
1-2 krm salt
2 krm svartpeppar
 
Dressing:
2 dl creme fraiche
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
½ tsk grillkrydda utan glutamat
 
Servera med:
Tomat, rödlök, stora salladsblad, rostad lök.
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda färsen med ägg, olja och kryddor.
Forma färsen till 4 hamburgare och stek i ugnen cirka 15 min.
Gör dressingen medan hamburgarna är i ugnen.
Blanda creme fraiche och tomatpuré. Tillsätt paprikakrydda och grillkrydda.
Skiva tomaterna och skär rödlöken i tunna skivor.
Servera hamburgarna med salladsblad tomat, rödlök, dressing och rostad lök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar