söndag 12 maj 2013

Biffar med rödbetssallad


Biffar - 4 port
500-600 gram färs (bland eller lammfärs)
3 msk olivolja
1 tsk lökpulver
1 tsk örtkrydda
salt och peppar
smör eller kokosfett att steka i
 
Rödbetssallad - 4 port
300-400 gram färska rödbetor
1.2 dl cremé fraiche eller majonäs
 
Gör så här:
 
Koka rödbetorna mjuka.
Skala och skär dem i tärningar. Låt svalna.
Blanda färsen med olivolja, lökpulver, örtkrydda, salt och peppar.
Forma till åtta biffar och stek i smör eller kokosfett.
Blanda rödbetorna med cremé fraiche eller majonäs.
Smaka av med salt och peppar.
 
Detta serverade jag med gröna salladsblad. (Cosmopolitansallad, den är krispig och lite söt i smaken)
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar