lördag 11 maj 2013

Järpar med blomkålspuré

 
 Järpar - 4 port
500g färs (lamm, nöt eller blansfärs)
3 msk olivolja
1 tsk örtkrydda eller grillkrydda utan tillsatser
salt och peppar
smör att steka i
 
Blanda färs, olivolja och kryddor i en bunke.
Salta och peppra.
Forma till avlånga järpar och lägg på en bricka eller skärbräda.
Stek järparna i smör, först på lite högre värme så att de får fin färg. Därefter på lägre värme så att de blir genomstekta.
 
Blomkålspuré - 4 port
1 stort blomkålshuvud eller 2 mindre
1 dl vispgrädde
10-20 gram smör
saften av 1/2 citron
 
Dela blomkålen i mindre bitar och koka riktigt mjuk i vatten.
Häll av vattnet.
Häll lite av vispgrädden på blomkålen och tillsätt smöret.
Mixa med stavmixer tills purén är riktigt jämn.
Önskas lösare konsistens, tillsätt mer grädde.
Smaka av med salt och peppar och gärna lite citronsaft.
 
 
Jag serverade järparna och moset med tärnad tomat och rödlök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar