tisdag 25 juni 2013

Hamburgare och Max dressing

 
 
Idag blev det hamburgare till middag. Receptet hämtade jag hos Jimps & Millis LCHF.
Det var både gott och mättande!
 
Jag valde att ha i färsk basilika i burgarna, men för övrigt följde jag recepten på både bröden och hamburgarna.
Jag använde dock inte denna dressing utan köpte i stället Max hamburgedressing, som inte innehåller alls mycket kolhydrater.
 
 

Hamburgerbröd 5st

100 gram smör
5 ägg
1 krm salt
1,5 dl mandelmjöl
1 dl pofiber (finns i glutenhyllan i livsmedelsbutiker)
1,5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 ägg till pensling
sesamfrön
 
Smält smör. Vispa ägg och salt fluffigt länge, ca 5minuter. Blanda mandelmjöl, pofiber, fiberhusk, bakpulver i bunke. Blanda först i smöret i äggen och sen mjölblandningen, blanda ordentligt. Låt stå och svälla i 5 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Klicka ut smeten i 5 klickar och forma till runda bröd som är ca 1cm höga. Vispa ett ägg med en gaffel i en liten skål och pensla och strö på sesamfrön. Grädda i ca 15min eller tills bröden får fin färg.
 
 
 
Hamburgare 4-6 Port:

 
800g köttfärs
4 st ägg
3 msk olivolja
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
4-6 skivor cheddar ost
Salt & peppar

Dressing:
2 dl creme fraiche
2 tsk sambal oelek
1 tsk vitlökspulver

Hacka lök och vitlök, blanda sedan med färsen. Tillsätt äggen, olivoljan och senapen. Blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar. Forma sedan biffarna efter önskad storlek, kom ihåg att dem drar ihop sig lite i pannan. Låt sedan biffarna dra i kylen.
Blanda sedan creme fraiche, sambal oelek och vitlökspulver i en skål och låt även den dra i kylen en stund medans du gör i ordning tillbehören. Stek eller grilla biffarna och toppa med cheddar ost!
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar