torsdag 15 november 2012

Kassler och Broccoligratäng

 


 
Broccoligratäng med kassler/skink- och ostsås
 
500g färsk eller fryst broccoli
1 purjolök
400 g rökt skinka eller kassler i tärningar
5 dl mjölk eller grädde
4 msk vetemjöl
2 + 1 dl riven ost
salt och peppar
lite smör
 
Dela broccolin i lagom stora buketter. Skala stammen och skär den i bitar. Koka upp broccoling i saltat vatten i ett par minuter. Skiva purjolöken grovt och låt koka med en sista minut. Låt grönsakerna rinna av i ett durkslag.
 
Smält lite smör i en kastrull. Tillsätt mjöl och vispa ut. Späd med mjölken/grädden, lite åt gången och koka upp under omrörning ett par minuter. Tillsätt skinka och 2 dl ost. Smaka av med salt och peppar. Rör tills osten har smält.
 
Lägg grönsakerna i botten på en gratängform. Häll över såsen.Strö över 1 dl riven ost. Gratinera på 225 grader i ca 10 min.
 
Servera med kokt potatis eller gör som jag... ät som det är, utan något till!


// Jeanette Mattsson @ Jeanettes Viktresa

1 kommentar:

  1. Jättegott och av ingredienser so jag för det mesta har hemma

    SvaraRadera