måndag 20 maj 2013

Proteinmüsli

 
Receptet kommer från Snabbt ner i vikt med LCHF - enkelt och supergott, från tidningen MåBra.
Jag gjorde en halv sats av följande och det tyckte jag var lagom mycket för att täcka en plåt.
 
500 gram krossat bovete
3 dl kokos
2 dl solroskärnor
1,5 dl linfrön
2 dl pumpafrön
200 gram blandade nötter ,t ex hasselnötter och mandlar
1/2 dl rapsolja
1 dl vatten
1/2 dl flytande honung
1 msk kanel
 
Blötlägg bovetet i rikligt med vatten några timmar eller över natten.
Häll av vattnet och skölj bovetet. Låt sedan torka några timmar.
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda bovete, kokos, solroskärnor, linfrön, pumpakärnor och grovhackade nötter i en skål. Häll ut bladningen på en ungsplåt.
Blanda olja, vatten och honung och häll över müslin. Blanda runt på plåten och strö kanel över.
Rosta i ugnen cirka 20 minuter eller tills müslin fått färg. Blanda om då och då så att den inte bränns.
 
Förvara i tät burk och ät 1/2 dl till din naturella youghurt eller kesella/kvarg på morgonen.
Jag brukar blanda ner en skvätt ovispad grädde i kesellan så att den blir lite lösare i konsistensen.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar