fredag 17 maj 2013

Cheesecake LCHF


Detta receptet hittade jag på Jimpslchf 
 
Ingredienser Botten:
200g smör
2 dl mandel
2 dl hasselnötter
2 dl kokosflingor
 
Ingredienser Fyllning:
3 ägg
3 dl grädde
200 gram philadelphiaost
0,5 tsk vaniljpulver
sötningsmedel
2 dl hallon
2 dl blåbär
 
Gör så här:
Börja med botten. Smält smör. Mixa nötter, häll i det smälta smöret och kokosen. Blanda.
Tryck ut nötblandningen i en form med avtagbara kanter.
Grädda i ugnen på 175 grader i ca 15 min.
Ta ut ur ugnen och låt botten svalna helt innan fyllningen hälls på.
 
Fortsätt med fyllningen. Separera 3 ägg, vitorna i en skål och gulorna i en annan.
Vispa vitorna till hårt skum som när man gör maräng.
Vispa sedan gulorna tillsammans med vaniljpulvret och blanda sedan i philadelphiaosten.
Smaka av med sötningsmedel, här beror det på vilket sötningsmedel man använder och hur sött man vill ha det.
Vänd i äggviteskummet.
Häll på fyllningen på botten och ställ in i frysen i minst 5 timmar.
 
Ta ut cheesecaken ca 30 min innan servering så att den hinner tina lite.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar