lördag 25 maj 2013

Pannacotta Choklad LCHF


Jag hittade ett recept från Åse på en cokladpannacotta som jag bara var tvungen att testa!
Det var jättegott och mycket mastigt. Satsen är lagom till ca 4 glas.
 
Du behöver:
3 dl vispgrädde
100 g 70% choklad
2 gelatinblad
1 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljpulver)
 
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden med urgröpt vaniljstång + stång. Låt sjuda på svag värme i några minuter. Sila bort vaniljstången och bryt ner chokladen i grädden så den smälter, avsluta med att röra ner gelatinbladen.
 
Häll upp i glas och ställ kallt i minst 2 timmar. Lägg gärna plastfolie över så att det inte bildas ett skinn över. Ta gärna fram en liten stund innan servering så blir det godast.
 
Servera med lättvispad grädde och färska hallon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar