tisdag 20 augusti 2013

Kladdkaka LCHF

Här kommer receptet på en jättegod kladdkaka som är lite som chokladmousse i konsistensen.
Receptet kommer ursprungligen från Åsa på 56 kilo.
 
 
200 g 70% choklad (Fazer dessertchoklad)
200 g smör
1 dl sockerersättningsströ (tex sukrin)
1 tsk vaniljpulver
4 ägg
 
Smält smör och choklad på låg värme. 
Vispa ägg, strö och vanilj riktigt luftigt.
Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa en stund.
Häll i springform och grädda i 200 grader i 6 minuter.
Låt stå kallt.
 
Servera med en klick vispgrädde och valfria bär!
 
Jag föredrar att servera den som på bilden, riktigt kladdig! Men vill man ha den fast och lite mer som  chokladmousse i konsistensen, så förvarar man den i kylen. 

4 kommentarer:

  1. åh idag ska den testas!!! Smeten va galet god iaf!!

    SvaraRadera
  2. kakan va ju totalt livsfarlig!! Ville slänga i mig hela själv :D Galet god

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe, jag håller med :) Älskar den och ibland äter jag den ljummen och rinnig medan jag andra tillfällen låter den stelna i kylen. Gott båda delarna! :)

      Radera
  3. Testade först kyld, då jag kylde den innan jag tog ner den till svärisarna. hade hallon o vaniljgrädde till.. Dagen efter testade jag att värma i micron en stund, MUMMA!!!
    Tror jag ska göra till jobbet någon dag..

    SvaraRadera