Ingredienser stor form:
Köttfärsröran:
ca 400g köttfärs
1 ägg
salt och peppar
ca 2,5 dl grädde
Kålröran:
1/4 eller 1/2 vitkålshuvud
salt och peppar
smör att steka i
Gräddblandning:
1 dl vatten
2 dl grädde
1 hönsbuljong
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla/skär vitkålen.
Stek vitkålen i omgångar i smör, salt och peppar. Den ska bli mjuk och smått gyllenbrun.
Lägg sedan den stekta kålen i en ugnssäker form.
Blanda ihop köttfärs, grädde, ägg, salt och peppar i en bunke.
Blanda sedan runt köttfärsröran med vitkålen i formen.
Häll grädde, vatten och buljongen i en liten kastrull, värm och rör tills buljongen blandats runt.
Häll gräddblandningen över gratängen så att det täcker.
Sätt in formen i ugnen ca 50-55 min.
Servera med sallad och alternativt en brunsås.
Jag gjorde en brunsås genom att blanda 1,5 dl grädde, 1/2 hönsbuljong, soja efter smak, salt och peppar i en kastrull. Kokade tills buljongen smält och såsen blivit varm.
Receptet på detta har jag hittat på Veronicas Blogg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar