Ingredienser:
5 medelstora Rödbetor
1 dl Créme Fraiche
1 dl Majonäs
1/2 msk Dijonsenap
1/2 msk riven Pepparot på tub
Salt
Gör så här:
Koka rödbetorna så att är mjuka igenom - ca 25-40 minuter, i lättsaltat vatten.
Sila bort vattnet och låt rödbetorna svalna.
Blanda Créme Fraiche, Majonäs, senap och pepparot i en bunke.
Skala, skiva (ca 0,5 cm tjocka) och tärna betorn och häll ner kuberna i den övriga blandningen.
Salta efter smak och ställ i kylen.
Förvara i en tätslutande burk.
Om man önskar en mildare smak kan man utesluta senap och pepparot.
Om man önskar en mildare smak kan man utesluta senap och pepparot.
Det blev riktigt gott! Ett mycket bättre alternativ än den färdiga rödbetsalladen man kan köpa i butik med tillsatt socker.
Tack Matilda för ett bra recept!
Tack Matilda för ett bra recept!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar