måndag 15 april 2013

Cashewpanerad Pangasius med Hollandaise och Gräddstuvad Vitkål


Cashewpanerad Pangasius 4 port
4 fiskfiléer (Pangasius) eller Torsk
2 dl Pofiber
2 Äggvitor
200g Cashewnötter
Salt och Peppar
Smör att steka i

Hacka cashewnötterna grovt.
Vispa ihop äggvitorna och häll pofiber i en skål.
Salta och peppra filéerna och doppa först i pofiber, sedan äggvita och sist de hackade nötterna.
Stek på medelstark värme 2,5 - 3 minuter på varje sida i rikligt med smör.
Går även att servera med kokt broccoli i stället för gräddstuvad vitkål.

Gräddstuvad Vitkål 4 port
1/2 vitkålshuvud
3 dl grädde
3 msk smör
salt och peppar

Skär ner vitkålen i 1 x 1 cm stora bitar. Fräs i smör.
Blanda ner grädden, salta och peppra och låt puttra tills allt blivit krämigt.

Hollandaise 4 port
300g smör
4 äggulor
2 msk citronjuice
2 msk créme fraiche
Salt och vitpeppar

Smält smöret på medelstark värme. Skira det gärna, dvs använd bara det genomskinliga. Det vita i botten silas då bort.
Lägg citronjuice, äggulor och créme fraiche i en hög skål och sätt igång stavmixern.
Häll sakta ner det smälta smöret medan stavmixern är igång i botten.
Smaka av med salt, vitpeppar och eventuellt lite mer citronjuice.

Denna maträtt var tyvärr ingen favorit enligt varken mig eller min syster. Men gillar du konceptet, så prova gärna!



Recepten hittade jag i kokboken nedan....
Viktminskning med LCHF - Så lyckas du!
Med Åse Falkman Fredriksson, som också driver bloggen 56kilo


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar