torsdag 25 april 2013

Chokladbollar / Kokosbollar LCHF


 
Ingredienser:
100g smör
100g kokos + till garnering
1-2 msk sötningsmedel tex. sukrin
2-3 msk kakao
2 msk kallt kaffe eller grädde
1 tsk vaniljpulver
 
Gör så här:
Låt smöret stå framme i rumstemperatur så att det blir mjukt.
Blanda alla ingredienser till en smet.
Tillsätt sötningsmedel efter smak, sukrin är lite mindre sött än tex stevia som är mycket sött och därför måste doseras annorlunda.
 
Forma till ca 15 bollar och rulla i kokosflingor.
 
-----------------------------------------------------------------------
 
Man kan variera bollarna genom att rulla dem i hackad mandel eller hackade jordnötter i stället.
Vaniljpulvret som används i receptet är ett sockerfritt/kolhydratsfritt alternativ till vaniljsocker och säljs bland bakartiklarna i affären.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar