fredag 6 september 2013

Vaniljkesoplättar


Jag får mycket ideer på mat från bloggaren Åse och nu även dessa godingar.
 
Till 1 person:
 
1 ägg
100 gram keso (1/2 liten burk)
0,75  msk fiberhusk
En nypa salt.
 
Mixa allt med stavmixer och klicka ut  4 stycken i panna med kokosfett utan smak.
Stek på ganska svag värme (50%) en relativt lång stund tills botten är fint gyllengul och plättarna stabila nog att vända.
 
Jag tillsatte även lite vaniljpulver i smeten och kallar dem därför för vaniljkesoplättar :)
Plättarna serverade jag med tinade blåbär och en klick turkisk yoghurt. (Går också bra med kvarg om man vill öka proteininnehållet).
 

2 kommentarer:

  1. Jag måste göra ett nytt försök på dessa kesoplättar. Jag använde en gammal stekpanna där de brände fast sist jag provade. Nu har jag en ny stekpanna så det är dags att prova igen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var exakt samma sak för mig. Hade en gammal stekpanna första gången jag testade och de blev inte alls goda. Men på medelvärme i en ny fin stekpanna blev det ett riktigt bra resultat :)
      Så jag kommer absolut göra om dem!

      Radera