måndag 21 januari 2013

Kyckling á la Jeanette


Jag har snöat in lite på vissa smaksättningar och utifrån dem gjorde jag denna underbart goda rätten.
 
Ingredienser 4 port:
4 kycklingfiléer
1 paket bacon
2 klyftor vitlök
2,5 dl grädde
50-100g creem cheese /färskost
2 tsk Sambal oelek, eller efter smak
1 tsk soya
1 tsk köttbuljongpulver
smör till stekning
 
Sallad:
Färdig påse salladsmix "Säsongsmix"
En röd avlång paprika (snackpaprika)
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
fetaost
 
Skiva baconen fint och riv eller finhacka vitlöken.
Värm upp en stekpanna på medelvärme och smält en klick smör, när smöret slutat bubbla lägger du i baconen och vitlöken och fräser den några minuter.
Skiva kycklingfiléerna ca 1,5 cm tjocka skivor och lägg även dem i stekpannan.
Stek kycklingen, baconen och vitlöken tills kycklingen är helt genomstekt 5-10 min.
När kycklingen är färdig tillsätter du grädde, färskost, sambal oelek, soya och köttbuljong.
Låt det puttra några minuter och gör under tiden salladen.
Blanda sallad, paprika, vinäger, olja, salt och peppar. Strö fetaostöver vid servering.
Klart att servera!
 
Ps. Den som vill kan äta det med pasta eller potatisklyfter/kroketter.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar