söndag 3 februari 2013

Semlor LCHF

 
Ingredienser 6 st
 
Bulldeg:
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl bakepro
0.75 dl Sukrin Melis
1,5 msk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
1 nypa salt
2 ägg
0,5 dl vispgrädde
(1 ägg + lite grädde till pensling)
 
Mandelmassa:
1 dl mandelmjöl
2,5 msk Sukrin Melis
Lite lite vatten eller mjölk
 
Garnering:
3 dl vispad grädde
1 msk Sukrin Melis
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Bulldeg
 Vispa grädden. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt de knäckta äggen, vispa med elvisp så det blir ordentligt blandat.
Rör ner vispgrädden. Klicka ut rundlar på en plåt med bakplåtspapper, fördela smeten på 6 st bullar. Jämna ut ytan med baksidan av en sked doppad i iskallt vatten.
 
Grädda 8-10 min i ugn på 200 grader eller till bullarna ser färdiga ut. Pensla bullarna direkt efter gräddningen med uppvispat ägg och en skvätt grädde, så blir ytan mjuk.
 
Mandelmassa:
Blanda mandelmjöl (man kan göra eget genom att mixa mandlar) och suktin Melis, tillsätt vätskan, lite i taget tills du får den konsistens du själv uppsakttar att ha i semlor.
 
Montering:
Skär av locken på bullarna. Bred eller klicka ut mandelmassan, spritsa eller klicka på vispgrädde och lägg på locket och pudra med Sukrin Melis.
Själv tryckte jag ut locken i hjärtan med kakform efter att ha skurit av det från bullarna.
 
Grundreceptet hittade jag på en blogg som heter Fröken Fru.
Dock har jag ändrat några småsaker i det.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar