Satsen är till en 12 cm springform. Om man vill göra i en 28 cm kan man gångra receptet med 4 så blir det lagom.
25 gram smör
1 ägg
2 msk vispgrädde
1/2 dl mandelmjöl
2 msk pofiber
2 tsk kokosmjöl
1 1/3 msk sötströ
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
ca 5 st Jordgubbar (helst färska)
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser med varandra.
Rör ner ägg, grädde och smör.
Fördela smeten i en bröad 12 cm springform (form med avtagbar kant).
Skär jordgubbar i mindre bitar och tryck ner dem i kakan.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, eller tills kakan blir fast.
Servera med grädde eller sockerfri glass!
Receptet har jag tagit från Marja på Bakasockerfritt
Mumsigt! Perfekt att baka med goda jordgubbar!
SvaraRaderaJa, den är riktigt god också! :)
Radera