söndag 21 juli 2013

Bananmuffins med jordgubbsås LCHF

 
Bananmuffins med jordgubbssås – 8 stycken
 
Jordgubssås:
100 gram jordgubbar
2 msk vispgrädde
2 tsk sötströ
 
Bananmuffins:
50 gram smör
2 ägg
1 dl mandelmjöl
½ dl pofiber
½ dl riven kokos
2 msk hasselnötsmjöl (eller annat nötmjöl)
2 msk kokosmjöl
3 msk sötströ
½ tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver

1 stor banan (ca 140 gram)

Jordgubbsås
Mixa jordgubbar med en mixer. Låt sjuda i en kastrull tillsammans med grädde och sötning i ca 10 minuter.
 
Bananmuffins
Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Mosa banan och rör ner den, ägg och smör. Fördela smeten i muffinsformar och gör en grop i mitten av smeten. Häll en klick jordgubbsås i gropen och rör runt lite med en sked, så såsen ”sprider sig” och inte enbart är i mitten . Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

 Receptet kommer från Marja på Backasockerfritt

4 kommentarer:

  1. Vad de ser goda ut! Tack för receptet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du gillar dem. De smakar ungefär som den gamla hederliga banankakan man gör i sockerkaksform, fast med lite mer nötsmak. :)
      //Jeanette

      Radera
  2. Vad kul att du hittat min blogg och testat lite recept därifrån!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, tack för inspirationen. Fler recept kommer att testas! :)

      Radera