Nu har jag bakat bullar inför Kanelbullens dag som infaller varje år den 4 Oktober, sedan 1999 och som i år alltså firar 15-årsdag.
Dessa bullar är både sockerfria och glutenfria. Om man skippar toppingen så är de även fria från nötter.
Bullarna blir lite som en blandning av maräng och bröd i konsistens och med en god kanelsmak blir de ett utmärkt substitut för den "vanliga" kanelbullen.
Ingredienser smet:
3 ägg
1 msk sukrin
100 gram philadelphiaost
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Separera äggvitor och äggulor i varsin bunke.
Vispa äggvitorna och sukrinet till ett hårt skum.
Vispa äggulorna, bakpulvret, vaniljpulvret och osten.
Vänd försiktigt ner äggulorna i äggvitorna.
Bred ut smeten på ett smörat bakplåtspapper och grädda i ugnen i 15 min på 150 grader.
Gör under tiden fyllningen.
Ingredienser fyllning:
100 gram rumstempererat smör
0,5 dl sukrin
1 msk kanel
1 krm vaniljpulver
1 ägg till pensling (kan uteslutas)
lite hackade hasselnötter (kan uteslutas)
Blanda fyllningen i en skål.
Låt kakan svalna något, bred sedan ut fyllningen på kakan.
Rulla ihop kakan med hjälp av bakplåtspappret.
Skär rullen i ca 1,5 cm breda bitar och lägg dem i bullformar.
Pensla med ägg och strö eventuellt över hackade hasselnötter.
Grädda i ugnen 20 min på 150 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar