Här är en riktigt god Musli som jag gör ibland för att få en variation till frukost som annars har en tendens att bli ganska tråkig. Receptet kommer från "Matrummet".
Musliblandningen:
1 dl hackade mandlar
1 dl hela linfrö
½ dl koksflingor
1 dl solroskärnor
½ dl sesamfrön
½ dl rapsolja
1 nypa salt
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman alla ingredienserna i en skål. Häll sedan ut blandningen tunt på en bakpappersklädd plåt.
Ställ in i mitten av ugnen och rosta muslin ca 15 minuter, rör om emellanåt.
Serveringstips: Naturell Yoghurt (alt. 1 dl Turkisk Yoghurt, med en klick grädde för en krämig konsistens). Lägg på någon matsked musli och några bär.
// Jeanette Mattsson @ Jeanettes Viktresa
// Jeanette Mattsson @ Jeanettes Viktresa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar