Ingredienser:
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
½ dl linfrön
2 msk pofiber
½ dl kokosfett
2 ½ dl vatten
½-1 tsk havssalt
lite flingsalt att strö över
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke.
Koka upp vatten, lägg i kokosfettet och koka upp på nytt.
Häll därefter vätskan över fröblandingen, rör om ordentligt. Smaka av om smeten är lagom salt.
Häll genast upp på en plåt med bakplåtspapper 30×33 cm, sprid ut till en tunn kaka (man kan lägga ett bakplåtspapper på och kavla. Strö över lite flingsalt.
Grädda på 150° i 45 minuter. Ta ut och markera fyrkanter med degskrapan.
Stäng av ugnen, sätt in brödet att torka i en halvtimme.
Bryt i bitar och njut av ett nyttigt och gott knäckebröd, med minimalt med kolhydrater.
För ett få ett bröd lite likt Finn Crisp, smaksätt smeten med 1-2 tsk Brödkryddor eller stött Anis, Fänkål och Kummin.
Brödet blir också sprödare om man låter det torka i 50º i ett par timmar efter baket.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar